Utilizziamo i nostri cookie e quelli di terzi per analizzare i nostri servizi Se continui a navigare, consideriamo che ne accetti l'utilizzo. Più informazione QUI

Daniel Argimon y Granell ( Sarria1929 - Barcelona1996 ).Técnica Mixta/Papel. 1983. 41x26 cmtrs.


7 fotos DANIEL ARGIMON Y GRANELL ( SARRIA1929 - BARCELONA1996 ).TÉCNICA MIXTA/PAPEL. 1983. 41X26 CMTRS. (Arte - Dibujos - Contemporáneos siglo XX)

 • Articoli: 1

  Condizioni: Buono (pochissimi segni di utilizzo)


  Daniel Argimon y Granell ( Sarria1929 - Barcelona1996 ).

  Datos técnicos de la obra

  Técnica Mixta/Papel. 

  Sin Título

  41x26 cmtrs.

  1983. 

  Firmado y fechado angulo inferior derecho: Argimon 83.

  La obra no se encuentra enmarcada.

  El Autor

  Daniel Argimon y Granell (Sarriá 1929 - Barcelona 1996) Licenciado en Bellas Artes por la Universidad de Barcelona, estudios de litografia en el Bellas Artes de Paris y graduado en esta técnica por la Escuela de Artes Aplicadas de Barcelona, estudios de serigrafía en The Pratt Center de Nueva York. Esta considerado como uno de los grandes artistas informalistas catalanes. Este pintor, grabador y escultor tocó gran parte de las artes del siglo XX desde pinturas, collages, grabados y litografías hasta cine o escultura.

  Sus obras forman parte de algunos de los más prestigiosos museos de medio mundo: Museo Español de Arte Contemporáneo (Hoy Reina Sofía). Madrid, Museo de Arte Moderno de Barcelona; Museo de Arte Contemporáneo de Sevilla; Museo de Popular de Arte Contemporáneo de Villafamés. Castellón; Museo del Alto Aragón. Huesca; Museo de Arte Moderno de Elche; Museo de Arte Moderno de Ibiza; Museo Municipal de Mataró; Museo del Ampurdán. Figueras; Museo Victor Balaguer. Villanueva y Geltru, Museo de Cadaqués. Gerona, Museo Nacional de la Estampa. México, Museo de Arte Moderno. México, Museo de la Solidaridad Salvador Allende. Santiago de Chile, Museo Rigaud, Perpiñan. Francia, Asociación Canaria de Amigos del Arte Contemporáneo. Santa Cruz de Tenerife, Colección Orfeón Catalán. México, Biblioteca Nacional. Madrid, Fundación María Zambrano. Velez Malaga, Eureka College, Illinois USA, Ulmer Museums, Ulm. Alemania, Glendale Community College, Glendale. USA, Staalliche Kunstsamenlugen. Kassel Alemania, etc.

  Relevancia de la obra en venta

  Texto extraido de la Biografía del autor, realizada por Eugènia Argimon.

  "La "pintura" d'Argimon ja no és només pintura, sinó que comporta importants experiències i innovacions al camp del collage. Argimon ha aconseguit crear els seus propis collages, la finalitat dels quals ja no està només en el fet d´adherir per enganxar en una superfície d'un suport determinat un element de paper i tela, per exemple. Argimon supera aquesta finalitat en la mesura en què sotmet l'element que ha d'encolar-se a l´acció del foc i així modifica de manera profunda el seu aspecte físic a l´igual que el seu contingut intrínsec... (Victoria Combalia)

  "Al començament he apuntat l´existència d´un evident equilibri en l'obra actual de l´artista. Des del seu punt de vista, aquest equilibri sorgèix de la combinació d' una sèrie de factors que encara poden considerar-se dintre de la producció artística tradicional -com el recórrer a composicions simètriques, a establir ritmes per repetició d'elements, a utilitzar gammes cromàtiques conjuntades- amb altres factors que, pel contrari, apunten a la destrucció dels abans esmentats. El fet destructiu s'expressa mitjançant el foc que crema contorns de papers, transforma qualitats d'elements i atorga coloracions diferents de les inicials, L´obra d'Argimon es compon, per tant, d´elements contraris que al procés de conjunció de les seves tensions aconsegueix captar l´atenció de l´espectador i submergir-lo al seu món. analitza Lourdes Ciriot l'obra presentada a Girona (Catàleg Fontana d´Or, Girona, març- abril 1983.).

   Informare su questo lotto